Stadjer Winfried Veenker is muzikant van affeer. Hai het veul speuld op binnen- en boetenlandse podiums. Leste joaren kinnen ie hom ook heuren op brulofts- en aander feesten.


Winfried speult mit ien t Trio Trabant, dat meziek brengt oet kontraainen dij ze Zuud-West Zigeunië nuimd hemmen. Ook speult en zingt e mit zien prachtege bariton ien Un Duo Particolare.


Zien solo-programma mit n aigenzinnege selectie van Grunneger Chansons is ien veurberaaiden.

Winfried Veenker is muzikant van beroep. Hij heeft veel gespeeld op binnen- en buitenlandse podia. De laatste jaren kunt u hem ook horen op bruilofts- en andere feesten.

Winfried speelt in het Trio Trabant, dat muziek brengt uit een streek die ze Zuid-West Zigeunië genoemd hebben.
Ook speelt en zingt hij met zijn prachtige bariton in Un Duo Particolare.

Zijn solo-programma met een eigenzinnige selectie van Groninger Chansons is in voorbereiding.

Tenor Jan Sleumer volgde zangles bie Otto Ottens en Paul Hameleers. Joarenlaang het e veul orreghaid had aan t zingen ien Koamerkoren. Mit t Ensemble Dutch Baltica het e verschaaiden tournees mitmoakt ien Europa en de U.S.A.

Noast Paula Quint (luit) en Brigit de Klerk (blokfluiten en mezzosopraan), tredt e as zanger en tekstpresentoader op mit meziek oet de Renaissance, ien t Trio d’Egelantier.

Tenor Jan Sleumer volgde zangles bij Otto Ottens en Paul Hameleers. Jarenlang heeft hij veel plezier gehad aan het zingen in Kamerkoren. Met het Ensemble Dutch Baltica heeft hij deelgenomen aan verscheidene tournees in Europa en de U.S.A.

Naast Paula Quint (luit) en Brigit de Klerk (blokfluiten en mezzosopraan), treedt hij als zanger en tekstpresentator op met muziek uit de Renaissance, in het Trio d’Egelantier.

Duo Mokumer Molleboon – zo genoemd omdat beide Groninger muzikanten in Amsterdam wonen – brengt een veelkleurig programma met muziek uit Groningen door de tijd en het jaar heen.
 
Er komen liedjes aan de orde die in verband staan met jaarwisselingen, Pasen, Sint Martinus, kermissen, bruiloften en potverteringen.
 
En uit de eigen tijd kun je liedjes horen zoals het Verrotte bruggetje (Mexikaans), Elke reis (Cole Porter), Mien lutje Laif (Arnold Veeman), de Zieke Pasha (lied uit Macedonië) en Mijn Vlakke Land ((Jacques Brel/David Hartsema). 
 
Hoe ze als Mokumse Groningers een plekje geven aan een lied van André Hazes, daar zie je het publiek vaak bij denken: zijn ze nou helemaal van lotje getikt?!
 
Het programma wordt afgesloten met Ede Staals: ‘Wie schenken ons nog ain in’.

Meer artikelen...

  1. Biografie Gronings

Contact informatie

Jan Sleumer en Winfried Veenker: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Groningen vrijdag 12 december 2014 20.00 uur